Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ryba w zalewie

5.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba
1.2 kg
Zalewa:
ocet
1 szklanka
woda
6 szklanka
cukier
5 łyżka
sól
2 łyżka
Sklep Prymat
przyprawa do zup
2 łyzka
cebula
2 szt
pieprz
6 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
6 szt
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
1 łyżeczka
czosnek
2 zabki

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w zalewie

Rybę kroimy na małe kawałki i panierujemy jak tradycyjnie kotleta , pieczemy na zloty kolor na oleju ,rybkę tylko lekko solimy .
Skłdaniki zalewy wszystkie dajemy do garnka i gotujemy 3 min , cebula ma być poszatkowana , taką gorącą zalewą , zalewamy rybę w słoiku i mamy na kiedyś na imprezę jak znalazł jest pyszaa;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 02.10.2013 11:36
fajny przepis muszę wypróbować
MAR3STA 23.02.2013 19:28
smaczne
Anna133 22.06.2012 08:54
Bardzo smaczna , i latwa do przyrządzenia
anja3107 13.06.2012 10:53
smaczna
Anna133 13.06.2012 10:47
Może to być panga lub inna jaką lubimy , ja robię czasem z mintaja , czy morszczuk :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak