Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku wg mojego męża

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś
40 dag
kawałek boczku z kością
1 szt
boczek wędzony
25 dag
kiełbasa
3 szt
cebula
1 szt
koncentrat pomidorowy
1 op
cukier
1 łyżeczka
suszone pomidory z czosnkiem
1 łyżeczka
\"ognista mieszanka przypraw\"
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 szt
Sklep Prymat
semolina
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku wg mojego męża

Fasolę Jaś namoczyć na 24 godz. w misce z wodą, której jest 2 razy więcej niż fasoli, ugotować w tej samej wodzie z kawałkiem boczku z kością, zielem angielskim i liściem laurowym. Cebulę poszatkować w szatkownicy Triblade. Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć wraz z cebulą na złoto. Dodać koncentrat, ugotowaną fasolę, podlać wrzącą wodą, dodać cukier i przyprawy, gotować ok. 10 minut. Zagęścić semoliną wymieszaną z niewielką ilością wody. Rozłożyć do miseczek, udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 05.09.2012 22:17
ale mi smaka narobiłaś
Rafał10 13.06.2012 09:57
uwielbiam fasolkę po bretońsku :) w Twoim wydaniu brzmi świetnie !
Katarzyna87 13.06.2012 08:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak