Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wieprzowina z chrzanem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek wieprzowy bez kości
600 g
chrzan starty
ocet winny
1 łyżka
marchewka
100 g
seler
40 g
pietruszka
60 g
Goździki całe Prymat
2 szt
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
sól i pieprz
cebula
40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z chrzanem

Wypłukane mięso zalać wrzącą, osoloną i zakwaszoną wodą, dodać oczyszczone warzywa, cebulę i przyprawy.
Gotować na małym ogniu do miękkości.
Ugotowane mięso pokroić na 4 porcje, ułożyć na półmisku, posypać chrzanem, skropić wywarem i podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 26.07.2012 08:22
lubie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak