Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczen na dziko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg. udzca
kawałek jałowca
150ml.octu
150 ml.wody
Goździki całe Prymat
100g słoninki
2 łyżki masła
250 ml.smietany
1 łyżeczka mąki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczen na dziko

Mieso umyc natrzec jałowcem i zalac goraca zalewa z cebula i przyprawami Wsawic na 2 dni do lodówki Opłukac posolic naszpikowac słonina i piec najpierw w 240 stopniach,a potem w 200 stopniach.polewajac masłem przez 1 godz.Gdy mieso bedzie na wpół miekkie wlac smietane rozmieszana z maka.Pokroic na plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 15.08.2010 14:44
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak