Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panini z brie i oliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 4 kromki
ser brie 1 kostka
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Panini z brie i oliwkami

Tosty położyć na blacie i posmarować cienką warstwą masełka*. Brie pokroić na dość grube plasterki, nie obierać z pleśni (choć jak ktoś woli, to bez pleśni też jest pyszne). Ser rozłożyć na trzy kromki chleba. Oliwki odsączyć z zalewy, przekroić każdą na pół i poukładać ciasno na serze pleśniowym.

Złożyć kanapki z pustymi kromkami. Włożyć kanapki do rozgrzanego tostera i piec, aż chleb się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 21.07.2012 14:52
ciekawe
Sylwia56
Sylwia56 16.06.2012 18:00
fajowskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak