Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pierogi z kapustą i grzybami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
5 szklanki
drożdże
50 gram
mleko
1 szklanki
cukier
1/2 łyżeczka
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
jajko
1 sztuk
olej do smażenia
masł
2 łyżki
kapusta kiszona
500 gram
cebula
1 sztuk
cebula czerwona
1 sztuk
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
kolendra
szczypta
woda
1/2 (ciepła)
grzyby
200 mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kapustą i grzybami

Drożdże rozpuszczamy w mleku z dodatkiem cukru i odstawiamy na 20 minut. Mąkę przesiewamy dodajemy jajko i sól, wlewamy drożdże mieszamy a następnie wyrabiamy ciasto dodając stopniowo wodę. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. W tym czasie zrobimy farsz. Gotujemy kapustę i osobno grzyby (jeśli są suszone trzeba dzień wcześniej namoczyć). Cebulę kroimy w pół plastry, smażymy na maśle do zeszklenia. Ugotowane grzyby drobno siekamy. Kapustę odciskamy z nadmiaru wody. dodajemy kapustę i grzyby do cebuli. Mieszamy i doprawiamy przyprawami do smaku. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę i wałkujemy na cienko. Wycinamy krążki, na środek każdego kładziemy po łyżeczce farszu. Sklejamy i smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 11.06.2012 10:15
pysznie wygladaja :)
Justyna87 11.06.2012 10:04
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak