Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

rolada z indyka faszerowana mięsem mielonym

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka
1 sztuka
mięso mielone
300 gram
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
do smaku
olej
do smażenia
bulion
200 ml
sos pieczeniowy
200 ml
jajko
1 sztuka
bułka namoczona w mleku
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z indyka faszerowana mięsem mielonym

Filet myjemy, rozbijamy na duży prostokąt. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieso dokładnie wyrabiamy z przyprawa o mięsa mielonego i jajkiem oraz odciśniętą bułkę namoczona w mleku. doprawiamy sola i pieprzem dokładnie wyrabiamy. Płat z piersi kurczaka smarujemy mięsem mielonym i zwijamy w roladę. Związujemy nicią . Nacieramy przyprawą do drobiu wymieszaną z olejem. Obsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy bulionem przykrywamy i pieczemy w 180 stopniach 50 minut. Kroimy na plastry podajemy z ziemniakami polaną sosem pieczeniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 10.08.2012 15:16
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak