Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wiśniówka

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie
2 kg
miód pszczeli
50 dag
spirytus 70%
1 litr
esencja waniliowa
20 kropli
esencja migdałowa
3 krople
cynamon
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Goździki całe Prymat
5 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniówka

Uwaga: Aby uzyskać spirytus 70 %, należy zmieszać w równych proporcjach spirytus 96% z wódką 40%. Wiśnie umyć, wydrylować, rozgnieść. Dodać do owoców esencje i przyprawy, zalać gorącym miodem oraz spirytusem. Całość wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na miesiąc. Zlać nalewkę, odcisnąć także alkohol z owoców. Odstawić na pół roku. wiśniówkę przefiltrować przez bibułkę filtracyjną i rozlać do ciemnych butelek. Do degustacji nadaje się po pół roku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alicja34 22.08.2010 13:41
pyszna
Alicja34 22.08.2010 13:41
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak