Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z czekoladą i orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
mleko 1,5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
olej 0,5 szklanki
jaja 2
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
czekolada gorzka 2 tabliczki
czekolada gorzka do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z czekoladą i orzechami

Czekoladę trzemy lub kruszymy a następnie mieszamy z mąką, cukrem, proszkiem do pieczenia.W innym naczyniu mieszamy mleko , jajka i olej. Do suchych produktów wlewamy masę z mleka i mieszamy. Do posmarowanych olejem foremek wlewamy ciasto i pieczemy 25 minut w 210 stponiach. Upieczone muffinki polewamy roztopioną czekoladą i posypujemy siekanymi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 31.07.2012 13:44
ale słodko wyglądają
Rafał10 10.06.2012 18:38
o ciekawy sposób na muffinke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak