Winogrona w marynacie

Winogrona w marynacie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • winogrona

    1 kg
  • woda

    0,5 litra
  • ocet

    1/4 szkl
  • cukier

    40 dag
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • skórka zkrojona z 1 cytryny

  • goździki

  • kora cynamonowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Winogrona oddzielić od gałązek, umyć. Owoce ułożyć w słoikach. Do każdego słoika wrzucić goździk, kawałek skórki z cytryny i kory cynamonowej. Zagotować wodę z cukrem i solą, dodać ocet. Gorącą marynatą zalać winogrona. słoik zamknąć, pasteryzować 15 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

29.11.2010 15:39
ciekawe w sumie jeszcze nie próbowałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat