Szybkie ciasto Toffi z michałkami

Szybkie ciasto Toffi z michałkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń waniliowy

    2 sztuki
  • masło

    200 gram
  • mleko

    3/4 litra
  • śmietana kremówka

    330 ml
  • cukier waniliowy

    4 sztuki
  • masa toffi

    1 puszka
  • cukierki michałki

    100 gram
  • cukier kryształ

    3 łyżki
  • herbatniki

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na blaszce lub tacy, układamy ściśle herbatniki.
Przygotowujemy budyń w 3/4 litra mleka ,z 2 cukrami waniliowymi i 3 łyżkami cukru. Gdy będzie gęsty się gotował dodajemy masło i dokładnie mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia. Chwilę studzimy. Wykładamy na herbatniki i wykładamy drugą warstwę herbatników.
Masę krówkową możemy lekko podgrzać w kąpieli wodnej wykładamy na herbatniki i przykrywamy ostatnią warstwą.
Kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem 2 cukrów waniliowych i wykładamy na ostatnią warstwę. Cukierki mielimy, ścieramy na tartce, lub drobno kruszymy i posypujemy po śmietanie. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

helen

02.10.2012 23:20
musiało być pyszne

mamusia1

16.08.2012 20:01
pyszne ciasto

Elżbieta17

27.07.2012 18:20
sama słodycz:)

Rafał10

13.07.2012 10:15
super

smerfetka79

28.06.2012 23:22
pychota:)))

Ania67

25.06.2012 16:05
mniam

KOBRA

13.06.2012 21:58
brzmi świetnie

Andzia1977

13.06.2012 21:56
ale świetny przepis!

caralajna

11.06.2012 07:28
jak ja lubię michałki

jolanta19

08.06.2012 19:42
podobne robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat