Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mięso wieprzowe w winie

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda
3 l
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat
4 łyżki
Sklep Prymat
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuk
Sklep Prymat
ziele angielskie
4 sztuk
Sklep Prymat
majeranek
1 łyżka
Sklep Prymat
wino czerwone wytrawne
0,75 szklanki
Gorczyca biała cała Prymat
1 łyżka
Owoc jałowca cały Prymat
kilka szt.
karkówka
2 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso wieprzowe w winie

Wszystkie składniki zagotować i ostudzić, włożyć mięso i odstawić do lodówki na 3-4 dni. Potem wyjąć mięso i zagotować zalewę następnie włożyć mięso do gorącej zalewy, i tak pozostawić do wystygnięcia zalewy. Wyjmujemy mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, podlewamy zalewą i peczemy ok. 1,5 do 2 godzin w tem. 180c..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 27.05.2013 12:06
super!!! :-)
pajbek 08.02.2013 11:45
To musi być pyszne :-)
karolina1869 04.02.2013 09:24
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak