Sałatka alpejska

Sałatka alpejska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z 2 cytryn

  • skórki otartej z cytryny

    1/4 łyżeczki
  • mięsiste twarde pomidory

    2
  • po niewielkim strąku czerwonej i żółtej papryki

  • oliwy z oliwek

    0,5 szkl
  • drobniutko pokrojonej świeżej mięty

    3 łyżki
  • szczypta cukru, sól, pieprz

  • estragon

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
  • bulion

    1 szkl
  • kuskus

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kuskus wsypać do salaterki, zalać wrzącym bulionem, tak aby lekko go przykrył, zostawić na 5-7 minut, po czym rozdrobnić widelcem, zalać sokiem i posypać skórką z cytryny. Ze sparzonych pomidorów zdjąć skórkę, z papryk wyciąć gniazda nasienne, cebulę i ogórek obrać. Umyte warzywa pokroić w drobną kostkę, połączyć z kuskusem, dodać zieleninę, sól, pieprz i cukier, wlać oliwę, dokładnie wymieszać, przykryć, wstawić do lodówki, aby sałatka dojrzała.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat