Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń z jajkiem

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone
1 kg
jajko
7 szt
cebula
1 szt
bułka czerstwa
1 szt
olej
do smażenia
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
masło
do posmarowania formy

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z jajkiem

Cebulę posiekać drobno i dusić ją na oleju. Bułkę namoczyć i dobrze wycisnąć, połączyć ją razem z mięsem mielonym, trzema surowymi jajkami, solą i pieprzem i wszystko razem wymieszać. Następnie dodać do tego gotową cebulę i wymieszać. Połowę masy przełożyć na posmarowaną wcześniej formę masłem, następnie ułożyć na jej środku wzdłuż 4 jajka wcześniej ugotowane na twardo jedno za drugim i przykryć je pozostałą masą. Powierzchnię równomiernie wygładzić i włożyć do piekarnika. Piec w temp. 180 st przez ok 70 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 10.10.2012 18:46
moja ulubiona
AURELKA 10.10.2012 18:46
moja ulubiona
parysek10 05.06.2012 16:34
dobrze wygląda
Danuta_Prorok 05.06.2012 12:16
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak