Ocet jabłkowy

Ocet jabłkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • woda

    2 litry
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę z cukrem. Jabłka umyć, pokroić w ósemki, przełożyć je do słoja. Wystudzonym syropem zalać owoce. Słój zamknąć. Odstawić w ciepłe miejsce na 4 tygodnie. Ocet przefiltrować przez bibułkę filtracyjną i rozlać do butelek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

09.10.2011 11:27
super

iwona332

19.09.2010 19:06
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat