Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pieczone udka na szpinaku

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka
4 szt.
sól
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
olej
1 łyżka
masło
1 łyżka
liście szpinaku
garść
papryka żółta
kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone udka na szpinaku

udka opłukać obciąć dolną część wytrybować kości natrzeć solą i pieprzem odstawić na minimum godzinę w chłodne miejsce,na patelni rozgrzać masło z olejem,udka ułożyć na blasze polać rozgrzanym tłuszczem i upiec w temp.180st.ok.40min.szpinak opłukać,paprykę pokroić ułożyć na talerzu,fasolkę oczyścić umyć i ugotować ok.10min.odcedzić i wyłożyć na talerz z papryką i szpinakiem na wierzch położyć upieczone udka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 01.01.2013 10:52
fajne,smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak