Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe biszkopty z galaretką i czekoladą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 opakowanie
czekolada 2 tabliczka
galaretka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe biszkopty z galaretką i czekoladą

Ciasteczka robi się dość szybko, jednak szczerze mówiąc nie opłaca się ich robić w domu, taniej jest kupić :-) ja jednak miałam wszystkie składniki w domu więc postanowiłam się trochę pobawić.

WYKONANIE:
Formę ( u mnie to była foremka do pizzy ) wyłożyć szczelnie folią spożywczą, galaretkę rozpuścic w 1,5 szklanki gorącej wody i przelać do foremki. Włożyć do lodówki i poczekać aż stężeje. Po tym czasie wyciągnąć galaretkę łapiąc za końce folii i wykrawać np. kieliszkiem kółka trochę mniejsze od biszkoptów.

Krążki układać na biszkoptach i włożyć do lodówki, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem z olejem i odstawić do czasu aż będzie chłodna.

Wyciągnąć ciasteczka z lodówki, nabijać na wykałaczki i zamaczać w stopionej czekoladzie lekko przechylając naczynie w którym jest polewa, ciastka układać na kratce z piekarnika lub mikrofali i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 20.09.2012 11:47
szybko i smacznie :)
Kate131 09.09.2012 08:44
wyglądają jak ze sklepu:)
smerfetka79 05.06.2012 00:16
Super pomysł- a wyglądają jak kupne:)
octo 03.06.2012 23:35
pycha uwielbiam delicje:)
matriasik 03.06.2012 23:29
Świetne
Karolcia12 03.06.2012 23:20
na zdjęciu wyglądają jak kupne :)
patusia 03.06.2012 23:16
Tak doskonałe jak kupne. Bardzo apetyczne :)
msmariusz 03.06.2012 22:58
dla mnie bomba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak