wołowina z marchewką i groszkiem w ziołach prowansalskich

wołowina z marchewką i groszkiem w ziołach prowansalskich

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    60 dkg
  • marchew

    2
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • cebula dymka

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • zioła prowansalkie Prymat

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • bulion warzywny

    ok 1 litra
  • cukierdo smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wołowe umyć , osuszyć i pokroić na małe kawałki gulaszowe. Do dużego garnka wlać bulin warzywny i dodać mięso, łyżkę masła, gotować na wolnym ogniu tak aby tylko delikatnie "bulgotało, po pół godzinie dodać pokrojoną w krążki marchew, znów gotować około 30 minut, po tym czasie , posolić , doprawić , pieprzem i cukrem. Znów gotować (pod przykryciem) tak aby mięso było coraz bardziej miękkie. na 15 minut przed końcem gotowania dodać groszek, zioła i cebulkę pokrojoną w pół-krążki, zredukować ilość sosu odparowując.
Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną sałatą.

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna133

02.09.2013 22:21
fajne i smaczne

ben-ka

03.06.2012 18:59
lubię wołowinę chociaż nie robię jej z groszkiem to danie wyglada bardzo apetycznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat