Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Barszcz białostocki

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone buraki
4-5 szt
wywar z kości i włoszczyzny
1,5 l
margaryna
1 łyżka
mąka
1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
śmietana
1 filiżanka
wino czerwone wytrawne
1 kieliszek
Goździki całe Prymat
1 szt
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
cukier
jabłko kwaśne
kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz białostocki

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podobnie postąpić z burakami. Utarte jabłka i buraki poddusić z dodatkiem margaryny, potem oprószyć mąką, zalać wywarem dodać listek laurowy, goździk, trochę soli i gotować tak długo aż będą miękkie. Wlać czerwone wino i podprawić filiżanką dobrze rozbitej śmietany. Podawać z ziemniakami z wody polanymi topionym masłem i posypanymi koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak