Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

mortadela w cieście

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela
40 dag
mąka
1 szklanka
jajko
2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: mortadela w cieście

Śmietana 2 łyżki
Sól
Natka pietruszki
Tłuszcz 3 łyżki
Bazylia
Tymianek

Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić na plastry. Z maki, jajek i śmietany przygotować ciasto, doprawić solą wymieszać z posiekaną pietruszką. Plastry mortadeli obtoczyć w cieście smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 10.08.2012 08:30
sto lat nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak