Steki z łopatki z grilla

Steki z łopatki z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatki

    60 dag
  • musztardy

    4 łyżki
  • czosnku

    3 ząbki
  • suszonego majeranku

    2 łyżki
  • sól, pieprz

  • alkohol

  • olej

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę kroimy na plastry grubości ok. 3 cm. Czosnek siekamy. Z wszystkich składników przyrządzamy bejcę. Dokładnie smarujemy nią steki z karkówki i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, by mięso przeszło smakiem i aromatem przypraw. Mięso grillujemy na mocno rozgrzanym węglu 10 – 15 minut. Po tym czasie łopatkę zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy na brzeg grilla, by doszła. Przygotowane steki serwujemy z grillowanymi warzywami oraz ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wacław

27.08.2011 08:28
pyszny obiadek,mniam !

rosik93

20.07.2010 12:20
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat