Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pesto rzodkiewkowe z orzeszkami buczyny

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Listki rzodkiewki
1-2 pęczki
kiełki rzodkiewki
1/2 szkl.
oliwa
2/3 szkl.
czosnek
1-2 ząbki
Orzeszki buczynowe
1/4 szkl.
ser solankowy
50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto rzodkiewkowe z orzeszkami buczyny

Listki młodej rzodkiewki przebrać, umyć, osączyć i wrzucić do blendera.
Można wykorzystać młode roślinki (z przerywania na grządce), które jeszcze nie wytworzyły rzodkiewek.
Dodać kiełki rzodkiewki, wlać oliwę, dodać czosnek.
Wszystko zmiksować.
Orzeszki buczyny obrać ze skorupek i uprażyć na suchej patelni - dosypać do blendera.
Dodać pokrojony ser i wszystko zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
W razie potrzeby dolać oliwy.

Pesto podawać do kanapek, pieczonych lub gotowanych ziemniaków, makaronu, tostów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 15.09.2012 15:53
super
caralajna 23.08.2012 08:31
intrygujące, lubię akie ciekawostki
eagle 10.06.2012 06:37
Oooo, ciekawe :0
Habibi 02.06.2012 00:28
* Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :) * ƹ̵̡ӝ̵̨̄ʒ
Habibi 31.05.2012 11:32
Buczynę możesz znaleźć także w parkach :)
Habibi 31.05.2012 11:25
Jesienią wybrałam się na grzyby - nie znalazłam ani jednego... ;) Więc nazbierałam orzeszków buczynowych małe wiadereczko - trochę gimnastyki przy tym było, bo trzeba było kucać, ale smak orzeszków wynagradza ten wysiłek ;)
MAR3STA 31.05.2012 11:14
fajny przepis. A skąd wziąś orzeszki buczynowe?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak