Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kanie w cieście naleśnikowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kapelusze kani
4 duże
jajko
1 szt
mleko
1/2 szklanki
mąka
sól, pieprz
do smaku
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie w cieście naleśnikowym

Kapelusze oczyścic. Od strony blaszek posypać solą i pieprzem. Z mleka, mąki i jaja przygotować gęste ciasto naleśnikowe. Dodać do niego majeranek i dokładnie wymieszać. Obtaczać każdy kapelusz w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Jesli chcemy to kapelusze mozemy przekroic na pół lub na ćwiartki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 12.04.2012 19:53
Przysmak mojego brata.
Grazyna0211 14.08.2011 12:39
pyszne uwielbiam kanie!
Tika4444 03.06.2011 08:27
super pomysł
Mati13 21.03.2011 19:44
zjadłbym:)
szalonamariolka 23.02.2011 23:53
rewelacja
ZEWA 30.01.2011 09:52
niestety w moich stronach ciężko o kanie
agnieszka189 28.09.2010 15:44
w cieście naleśnikowym jeszce nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak