Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

babka z pęczaku i grzybów

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczak
1 szklanka
grzyby suszone
8 dag
smalec
8 dag
jajko
2 sztuki
cebula
1 sztuka
woda
1 litr
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: babka z pęczaku i grzybów

Grzyby i pęczak wypłukać, gotować razem przez trzy godziny, mieszając bardzo często z tego względu że kasza może przywrzeć do dna garnka. W miarę wyparowania wody uzupełniać nową porcją. Pęczak powinien być ugotowany na gęstą miękką masę. Zemleć wszystko w maszynce do mięsa, dodać usmażoną pokrojoną w kostkę cebulę- smażymy ją na smalcu; dodać także jajka i sól. Wymieszać przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, wygładzić i piec w piekarniku około czterdzieści pięć minut. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak