suflet cytrynowy

suflet cytrynowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka jaj

    5 szt
  • białka

    9 szt
  • cukier puder

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczna

    1 łyżka
  • cytryna

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zółtka ubijamy do białości z 2 łyżkami cukru,dodajemy mąkę ziemniaczną oraz utartą skórkę cyrynową.Ubijamy pianę z białek i łyżki cukru.Mieszamy obie masy i dodajemy łyżkę soku cytrynowego.Formę żaroodporną smarujemy masłem,posypujemy cukrem,wlewamy masę i pieczemy w 200 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kasienka23

01.04.2012 11:31
nigdy nie robiłam, z pewnością kiedyś ten przepis wypróbuję

polly66

08.08.2011 20:41
uwielbiam to:D

Edyta38

24.04.2011 07:12
mniam mniam pychota

Jaheira11

03.02.2011 23:20
dobre

Joanna108

16.11.2010 12:29
Zawsze się boję, ze suflet opadnie ...

mehia

10.11.2010 10:51
pyszny :)

usmiech

25.10.2010 19:58
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat