Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szparagi z Indykiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi
1 słoik
ziemniaki
1 kg
śliwki suszone
10 szt
masło
2 łyżki
przyprawy
czosnek
2 ząbki
indyk
1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z Indykiem

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie

Piersi z indyka czyścimy nacieramy czosnkiem z sola nadziewamy je śliwkami i zapiekamy w naczyniu żaroodpornym w piekarniku 180 stopni około 2 h co chwilkę podlewając wodą

Szparagi Smażymy przed samym podaniem na masełku Smakują wyśmienicie z indyczkiem

Taki talerz obiadowy podaje zawsze z ziemniakami bo je uwielbiam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 20.05.2015 08:16
szparagi sa pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak