Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

gulasz rybny z pieczarkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby
1/2 kg
pieczarki
30 dag
masło
1/2 kostki
marchewka
2 szt.
cebula biała
1 szt.
sól
Sklep Prymat
sok z cytryny
woda
0,75 ml
mąka pszenna
2 łyżki
koper
do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz rybny z pieczarkami

Ryby oczyść, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, a marchewkę i pieczarki w plasterki.
Warzywa przesmaż na maśle, zalej wodą, dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj do miękkości marchewki.
Dodaj rybę i gotuj jeszcze 10 min.
Na patelnię włóż 3 łyżki masła, gdy się rozpuści wsyp[ mąkę. Całość dokładnie wymieszaj. Gdy nie będzie grudek, zagęść sos.
Udekoruj koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 27.05.2012 20:44
gulasz rybny to coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak