Sałatka z kapusty w sloiki

Sałatka z kapusty w sloiki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    2 kg
  • cebula

    3 szt
  • marchew

    2-3 szt
  • sól

    1 łyżka
  • oliwa

    1 szk
  • ocet

    1/2 szk
  • cukier

    1/2 szk
  • pieprz

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na tarce lub robotem siekamy w talarki.
Cebulę kroimy w półksiężyce, dodajemy sól, wszystko mieszamy o odstawiamy na 3 godziny.

Przygotowujemy zalewę.
Wszystkie składniki mieszamy, nie gotujemy.
Po upływie 3 godzin kapustę odciskamy z soku, ubijamy ciasno w słoiki.
Patyczkiem do szaszłyków przebijamy się w kilku miejscach do dna słoika.
Zalewamy zalewą.
Pasteryzujemy 15 minut.
Kapusta z wierzchu jest ciemna od pieprzu, ale to nie przeszkadza.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

22.05.2013 09:49
Fajna jest taka sałatka do słoików.

Anna133

24.06.2012 08:27
nie długo się zaczną przetwory

ela16

28.04.2011 09:29
ciekawe

Smakosz6

06.04.2011 09:34
mmmmmmmmmm

agnieszka189

07.07.2010 16:00
jak długo można ją przechowywać?

agnieszka189

07.07.2010 16:00
jak długo można ją przechowywać?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat