Składniki
Kalkulator jednostek
kg
kostka
gr
gramów
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta biała
2 kg -
cebula
3 szt -
marchew
2-3 szt -
sól
1 łyżka -
oliwa
1 szk -
ocet
1/2 szk -
cukier
1/2 szk -
pieprz
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Cebulę kroimy w półksiężyce, dodajemy sól, wszystko mieszamy o odstawiamy na 3 godziny.
Przygotowujemy zalewę.
Wszystkie składniki mieszamy, nie gotujemy.
Po upływie 3 godzin kapustę odciskamy z soku, ubijamy ciasno w słoiki.
Patyczkiem do szaszłyków przebijamy się w kilku miejscach do dna słoika.
Zalewamy zalewą.
Pasteryzujemy 15 minut.
Kapusta z wierzchu jest ciemna od pieprzu, ale to nie przeszkadza.
Komentarze (6)
Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Nie masz konta? Zarejestruj się
gusia1000
22.05.2013 09:49Anna133
24.06.2012 08:27ela16
28.04.2011 09:29Smakosz6
06.04.2011 09:34agnieszka189
07.07.2010 16:00agnieszka189
07.07.2010 16:00