Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z pieczarkami
2. Masło (40 gramów) rozetrzeć z przyprawą do masła, np. za pomocą widelca.
3. Bagietkę posmarować masłem i umieścić na blaszce pokrytej folią aluminiową.
4. Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Cebulkę i pieczarki podsmażyć na patelni na maśle (20 - 30 gramów)
5. Pieczarki zdjąć z patelni, i umieścić na niej plastry szynki włoskie. Trzymać jedną minutę, po czym odwrócić na drugą stronę i piec przez chwilkę.
6. Ser pokroić na plasterki lub potrzeć.
7. Na bagietce ułożyć kolejno: pieczarki (z cebulką) szynkę włoską, ser.
8. Włożyć do piekarnika ustawionego na 180 stopni na 10 minut.