Dorsz w migdałowej panierce

Dorsz w migdałowej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • pieprz

  • tymianek

  • jajko

  • mąka

  • bułka tarta

  • płatki migdałowe

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z dorsza przyprawiamy pieprzem, solą i tymiankiem i odkładamy na ok. pół godziny. Kroimy na mniejsze kawałki. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z płatkami migdałowymi. Smażymy na złoto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat