Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Panga w sosie koperkowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga
600 g
por
35 g
koperek
0,5 pęczka
masło
20 g
pietruszka
30 g
marchewka
30 g
olej
80 g
mąka
65 g
seler
35 g
sól
Sklep Prymat
śmietana
75 g
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w sosie koperkowym

Warzywa obrać, opłukać, ugotować w całości w niedużej ilości wody do miękkości, wyjąć warzywa,a w wywarze z warzyw ugotować rybkę. Ostrożnie łyżką cedzakową wyjąć rybkę na półmisek. Z mąki i masła zrobić zasmażkę dodać do wywaru, doprawić solą i pieprzem, zagotować. Koperek opłukać, osączyć, posiekać. Wymieszać koperek ze śmietaną,dodać do wywaru. Sosem koperkowym polać pangę na półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak