Przepis i sposób przygotowania na: Tort ala Ambasador oczywiście od hamrocyka
Kroki postępowania
przepisy na te ciasta znajdziecie tu:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/223767/ciasto-na-torta-orzechowe.html
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/223784/ciasto-czekoladowe-na-torta.html
po przestudzeniu kroimy je na dwie części .
Układamy płaty na przemian raz kakaowe raz orzechowe.
Zaparzamy espresso i dodajemy dwie łyżki spirytusu w ten sposób powstanie pącz do nasączania biszkopta ,
każdy płat biszkopta nasączamy przed położeniem kremu.
Z mleka odlewamy 1/2 szklanki i rozpuszczamy budynie oraz mąkę dodajemy żółtka . Pozostałe mleko gotujemy i zalewamy budyniem . Pozostawiamy do wystygnięcia.
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i po łyżce dodajemy budyniu , na koniec dodajemy trzy łyżki spirytusu
Masę utartą budyniową dzielimy na trzy części .
Do jednej dodajemy czekoladę , rodzynki i orzechy
do drugiej wsypujemy galaretki pokrojone w kostki i 3/4puszki ananasa
trzecią zostawiamy czystą