Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane udka kurczęcia z garam masala oraz kaszą kuskus z rodzynkami i migdałami
Kaszę z dodatkiem uprażonych migdałów i rodzynek zalać wrzącym wywarem, dodać klarowne masło, wymieszać, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce. Kasza jest gotowa w momencie, gdy wchłonie cały wywar.
Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć kurczaka, dodać pokrojoną w kostkę białą część dymki, pokrojony w plastry czosnek, pastę curry, smażyć 5 minut, a następnie zalać bulionem, mlekiem kokosowym i śmietaną. Gotować do momentu zgęstnienia potrawy. Przed podaniem dodać śmietanę, doprawić do smaku solą, przyprawami i sokiem z cytryny. Następnie dodać pokrojoną zieloną część dymki, kolendrę i pomidory concasse. Tak przygotowanego aromatycznego kurczaka podawać z kaszą kuskus z migdałami, rodzynkami i uprażonymi pestkami dyni.