babka ziemniaczana

babka ziemniaczana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    1,5 kg
  • jajka

    2-3
  • cebula biała

  • mleko

    2 szklanka
  • sól, pieprz

  • majeranek

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • kaczka

    30-40 pieczona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

obrane,umyte ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce,po czym zalać jak najwięcej wytworzonego soku,ale ziemniaki nie wyciskać.ziemniaczaną masę połączyć z jajami,solą,pieprzem i majerankiem,zalać wrzącym mlekiem i dokładnie wymieszać drewnianą łyżką.mięso z gęsi pokroić w cienkie plasterki.formę wysmarować masłem,lekko poruszyć bułką tartą,układać warstwami ziemniaki i mięso.ostatnia warstwa powinna być ziemniaki.wstawić do gorącego piekarnika i piec ok.1 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

annamariakowalczyk3

17.07.2010 16:55
ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat