Rabarbar do deserów, ciast

mic

Rabarbar do deserów, ciast

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    1 kg
  • cukier

    1,5 szklanki
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Nasz rabarbar musiby obraz z jego cieniutkiej skóry. Kroimy go w kostkę tak srednio 2 cm. Wrzucamy do garnka. DOdajemy do niego wodę i gotujemy aż do miekkości. Dodajemy do niego przygotowany cukier. OD czasu do czasu mieszamy. Taki rabarbar jest gotowy od razu do ciast, jeżeli ktoś chce moze go zapasteryzować w słoikach i mieć na przyszły czas.
Warto spróbować smak jaki wyszedł, gdyż każdy ma swoje smaki jedni wolą słodszy , drudzy kwasniejszy. Ewentualnie można dosłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina47

19.08.2012 21:39
ciekawe ... ale fajne wykorzystanie rabarbaru

Monika78

19.05.2012 20:35
rabarbar do ciast-idealny

1j1o1l1a1

19.05.2012 16:39
ciekawie...właśnie nie wiedziałam, jak mozna wykorzystać rabarbar :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat