Ciasto: Masło ukręcić w misce na puszystą masę. Dodawać po trochu cukier i dalej ukręcać.Dodać cynamon, gałkę, jajka i skórkę pomarańczową.Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać, ucierać , dodając mleko.Formę do pieczenia babki wysmarować masłem.Wymieszać bułkę tartą z migdałami i wysypać formę. Włożyć ciasto, wygładzić i piec około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do tempertatury 200 stopni. Wyjąć ciasto z piekarnika, pozostawić w formie kilka minut, następnie ułożyć na blacie kuchennym.
Polewa: Konfiturę morelową lekko podgrzać i posmarować nią ciasto.Przesiać cukier puder, wymieszać z 1 łyżką wody, sokiem cytrynowym i masłem, posmarować ciasto. Orzechy podzielić wzdłuż na połówki.Na małej patelni skarmelizować cukier.Dodać wino i masło, mieszać tak długo, aż cukier się rozpusci.Dodać orzechy, wymieszać.Ostudzić i przybrać ciasto.Smacznego!