Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczona karkówka

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek
6 ząbków
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
majeranek
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
bazylia
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
olej
woda
karkówka
1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka

Karkówkę kroimy na plastry. Robimy marynatę: czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy majeranek, słodką paprykę, bazylię, oregano i olej. Mieszamy. Marynatą nacieramy plastry karkówki. Wkładamy na kilka godzin do lodówki, żeby przeszło smakiem. Przed przełożeniem na blaszkę plastry opruszamy solą i pieprzem. Wyłożone plastry wykładamy na blaszkę wraz z pozostałą marynatą. Dorzucamy ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy wodą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy ok. 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak