Zupa selerowa z serem żółtym

Zupa selerowa z serem żółtym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler korzeniowy

    0,5 kg
  • ziemniaki

    5 sztuk
  • cebula biała

    2 sztuki
  • żółtko jaja

    3 sztuki
  • mortadela

    25 dag
  • sól

    do smaku
  • mąka

    2 łyżeczki
  • masło

    4 łyżeczki
  • rosół

    1,5 litra
  • ser żółty

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Selera obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę, ziemniaki i selera smażymy na łyżce masła, aż się ładnie zarumienią. Wrzucamy do garnka zalewamy rosołem, przyprawiamy i gotujemy 20 minut. Czekamy, aż lekko przestygnie a następnie miksujemy na papkę. Mąkę i 2 łyżeczki masła mieszamy razem by się połączyło a następnie dodajemy do zupy. Mortadelę kroimy na mniejsze kawałki i również dodajemy do zupy. Gotujemy. Do zagotowanej dodajemy żółtka i mieszamy. Ser żółty trzemy na tarce. Na talerz wsypujemy ser żółty, a następnie zalewamy zupą. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

17.09.2013 10:20
Uwielbiam zupę serową:)

RenataZ-et

24.10.2012 20:17
świetny pomysł na zupę

Wafelek2601

10.12.2011 10:34
smaczna

Koper

26.08.2011 15:04
lubię takie smakowite zupy :)

Magdalena80

29.06.2011 23:16
ciekawa propozycja

Ela20

27.12.2010 19:47
wygląda smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat