Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Galaretka malinowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże
40 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 łyżki
Sklep Prymat
woda
2 szklanki
cukier
4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka malinowa

Maliny przetrzeć przez gęste sito. Namoczyć żelatynę w kilku łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje rozpuścić we wrzącej wodzie z cukrem, dodać miazgę malinową, dokładnie wymieszać. Zastudzić w lodówce, podawać z biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak