Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Płotki w zalewie octowej

4.5
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płotki lub tzw bączki
1,5 kg
sól i pieprz
do smaku
woda
2 szkl.
ocet
1 szkl
cebula
1 sztuka
ziele angielskie
5 szt.
Sklep Prymat
pieprz ziarnisty
pare szt.
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt.
Sklep Prymat
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier
1 łyżeczka
mąka
do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Płotki w zalewie octowej

Sprawione i obrane ryby przyprawiamy solą i pieprzem do smaku, odstawiamy na całą noc. Następnie panierujemy w mące i smażymy na złoty kolor; przekładamy do garnka. W drugim garnku zagotowujemy wodę z solą, cukrem, przyprawami i cebulą pokrojoną w piórka; wyłączamy palnik i dodajemy ocet, mieszamy. Zalewamy ryby i odstawiamy na 1-2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 05.09.2013 15:11
zrobię to w najbliższym czasie
Habibi 06.09.2012 06:20
Lubię marynowane rybki :)
mela25 28.08.2012 07:55
fajne
Andysz 23.08.2012 22:48
mniamm;)
banaszak1994
banaszak1994 01.07.2012 14:36
mam ochotę : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak