Przepis i sposób przygotowania na: Chałwowiec z bezami
Pieczemy w tortownicy około 35-40 minut.
Na mleku gotujemy gęsty budyń,, studzimy i łączymy z utartą połową masła i chałwą. do drugiej połowy masła dodajemy dodajemy według uznania stopioną i wystudzoną czekoladę i cukier puder.
Biszkopt dzielimy na dwie części, na spód ciemna masa, potem rozkładamy bezy, chałwowa masa i druga połowa ciasta.
możemy zrobić polewę lub posypać cukrem pudrem.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
Sezon na dynię! Czyli co zrobić z dyni?
Co zrobić z papryki? 3 najlepsze pomysły!
Szybkie śniadania na ciepło - inspiracje i przepisy
Jak suszyć grzyby w piekarniku? Poradnik
Co do słoików na zimę? Najlepsze przepisy!
Co zrobić z cukinii – najlepsze przepisy na cukinię
Jak gotować bób?
Jak zrobić marcepan? Przepis
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: