Posiekaną cebulę i obie mrożonki wrzucić na rozgrzane w szerokim rondlu masło , oprószyć pokruszoną kostką bulionową i , mieszając ,smażyć 5-8 min. Podlać 2-3 łyżkami wody, przykryć i dusić jeszcze 8 min, po czym odparować i przestudzić.Mięso zemleć wraz z warzywami, wymieszać z żółtkiem, serem i zieleniną, doprawić solą i pieprzem.Jeśli trzeba, zagęścić bułką tartą.Ciasto pokroić na nieduże kawałki np.(7*7 cm ).Na środku połowy placków rozłożyć nieco farszu, przykryć pozostałymi plackami, starannie zlepiając brzegi Ułożyć pierożki na wyścielonej papierem do pieczenia blasze, posmarować rozkłóconym jajkiem i piec 15-20 min w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni.Podawać do czystych zup, np.barszczu, lub jako gorącą przekąskę. Smacznego!