Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z rabarbarem
Po wyjęciu z lodówki rozwałkowujemy i wyklejamy ciastem blaszkę. Lekko nakłuwamy je widelcem i wkładamy do rozgrzanego do 170 st. C piekarnika. Pieczemy przez około 20 minut (do zrumienienia) po czym wyjmujemy z piekarnika, równomiernie rozkładamy rabarbar i posypujemy kruszonką.
Ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze przez około 35 minut w 170-180°C.
W momencie gdy ciasto się piecze przygotowujemy rabarbar: myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na półcentymetrowe kawałki.
Kruszonka: masło, mąkę i cukier wkładamy do miseczki i lekko rozcieramy w palcach aż ciasto przybierze formę małych grudek.
Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu tartę posypujemy cukrem pudrem.
SMACZNEGO :)