Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM DO NAPOLEONKI

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l.
cukier 4 łyżki
mąka 6 łyżek
żółtko jajek 6 szt
masło 1/2 kostki
wanilia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KREM DO NAPOLEONKI

Mleko zagotowac z wanilią i masłem, trochę mleka odlac i rozrobic z mąką, którą wlewamy do gotującego się mleka szybko mieszając, odstawiamy. Następnie żółtka utrzec z cukrem i powoli wlewamy znów do gotującego się mleka, również cały czas mieszając. Wykładamy ciepłą masę.
SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 27.01.2013 09:39
napoleonka - ciasto ktore kocham od dziecka
IwonaDD 27.01.2013 09:39
napoleonka - ciasto ktore kocham od dziecka
gosia1988 30.08.2012 13:15
fajny
parysek10 07.05.2012 15:49
później pewnie dasz całą napoleonkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak