Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z nadzieniem mięsno- grzybowym
FARSZ;
Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczakach i przesmażamy na 2 łyżkach oleju.
Mięso z kurczaka , u mnie z brojlera z niedzielnego rosołu obieramy od kości i drobno kroimy.
Przesmażamy na 2 łyżkach oleju , dodajemy 3 jajka. Mieszamy solimy i pieprzymy do smaku. Smażymy chwilę razem.
Łączymy z przestudzonymi pieczarkami. Doprawiamy jeszcze do smaku wg.uznania.
Na przestudzone naleśniki kładziemy po porcji farszu. Składamy w rulonik formując krokiety.
Obtaczamy je w mące, jajku ,a na koniec w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju.
Możemy podawać z sosem majonezowo -śmietankowym, gdzie mieszamy tylko majonez ze śmietaną .