Kotleciki mielone ,, na patyczku „ :

Kotleciki mielone ,, na patyczku „ :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ½ kg mięsa mielonego ( użyłam drobiowe )

  • 2 duze cebule

  • mielony pieprz

  • sos sojowy

  • bułka tarta

  • 18 średnich pieczarek

  • 12 grubszych plastrów z ogórka ( nie obranego )

  • jajko

    1 szt.
  • masło

    1 łyżka
  • papryka czerwona

    12 kawałków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić drobno i usmażyć na rumiano na łyżce oleju. Dodać do mięsa .Wymieszać mięso z cebulą ,1/2 szklanki bułki tartej , jajkiem .Doprawić sosem sojowym , pieprzem , majerankiem .Uformować 12 małych kotlecików i obtoczyć je w bułce tartej . Na patelni rozgrzać olej . Usmażyć kotleciki na rumiano ( przewracając kilkakrotnie z jednej na drugą stronę ). Na drugiej patelni usmażyć w tym czasie pieczarki .Gdy pieczarki będą już gotowe zdjąć je z patelni a na tłuszczu podsmażyć paprykę i ogórka .Na patyczki nabijać pieczarkę , kotlecik, paprykę , ogórek , pieczarkę ,kotlecik , paprykę , ogórek , pieczarkę . Przed podaniem podgrzać w rozgrzanym piekarniku lub na patelni .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sylwia56

28.04.2011 09:19
fantastyczne

Agnieszka/picola

23.03.2011 20:45
świetny pomysł na urozmaicenie obiadu

wedith1

17.11.2010 22:30
pomysłowe!

polly66

29.09.2010 14:56
aż zgłodniałam:(

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat