Sos ,, kuchennego chomika „ :

Sos ,, kuchennego chomika „ :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ½ szklanki wywaru z gotowania grzybów z 2 grzybkami pokrojonymi w paseczki

  • 1 łyżka mąki

  • pieczarki

    4 szt
  • tłuszcz

    4 łyżki (z pieczenia mięsa)
  • mięso

    1 plaster (pieczone)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Na patelenkę włożyć sos ( tłuszcz ) z pieczenia mięsa .Rozgrzać .Wsypać mąkę .Zamieszać .Włożyć rozdrobnione mięso i pieczarki .Wlać wywar grzybowy z grzybami .Dusić na małym gazie 5 minut. Doprawić maggi lub sosem sojowym , pieprzem , mieloną papryka .
Jeśli ktoś chce może dodać śmietany .

Gorąco namawiam wszystkich by mrozili sobie takie ,, smakowe „ porcyjki przy okazji pieczenia mięs , smażenia pieczarek, gotowania grzybów .Wystarczy przy okazji robienia innych dań odłożyć odrobinę i zamrozić – a potem ma się bazę do dosmaczania różnych potraw.
Sos oczywiście można modyfikować .Jak nie mamy wywaru grzybowego – dać więcej pieczarek, dodać podsmażona cebulkę itp.

To jest porcja sosu na 2 osoby .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caffee_tea

03.06.2012 21:52
Pyszny sosik do mięsa można ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat