Przepis i sposób przygotowania na: Torcik biało-czerwony na zimno <b>EURO 2012</b>
Galaretki rozpuścić razem w 200-250 ml wrzącej wody.
Do musu owocowego wlać galaretkę i razem zmiksować.
Odstawić, aż wystygnie.
Żelatynę wsypać do kubeczka, zalać kilkoma łyżkami zimnej wody, wymieszać i pozostawić do napęcznienia.
Ser zmiksować z jogurtem greckim, cukrem i aromatem migdałowym.
Napęczniałą żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce - dolać do sera i zmiksować ponownie.
Do tortownicy wylewać wartwami (po 1/4 każdej masy) oba smaki - za każdym razem wkładać do lodóki i czekać, aż warstwa zastygnie.
Dopiero wtedy wylewać inny kolor.
Gotowy torcik wstawić do lodówki i pozostawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Kroić jak tort.