Zupa ze szparagów przygotowana na mleku

Zupa ze szparagów przygotowana na mleku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    4 szklanki
  • szparagi

    3/4 kg
  • masło

    2 dag
  • mąka pszenna

    3 dag
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi umyć i oczyścić z włókiem, kilka główek szparagów należy ugotować oddzielnie w niewielkiej ilości osolonej wody. Resztę szparagów pokroić i ugotować do miękkości w tej samej wodzie, co główki szparagów. Po ugotowaniu przetrzeć. Przygotować zasmażkę z mąki i masła. Rozprowadzić ją gorącym mlekiem. Przecier połączyć z mlekiem i zagotować, posolić i dosłodzić do smaku. Do zupy dodać ugotowane główki szparagów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

07.03.2013 23:21
ciekawa propozycja na smaczną zupę

Katarzyna/kate1980

17.06.2012 21:47
ekstra

cukiereczek

18.10.2011 10:54
bardzo ciekawa

kasiaw

24.04.2011 21:09
super przepisik

Iwusia

21.07.2010 07:10
Bardzo fajny przepis .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat