Bób z bułką tartą

Bób z bułką tartą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bób

    1 kg
  • masło

    10 dkg
  • sól do smaku

  • bułka tarta

    5 -6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bób gotujemy w osolonej wodzie obieramy ze skórek. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy bułkę tartą i przyprawiamy solą wkładamy bób i delikatnie mieszając jeszcze chwilę razem podsmażamy. Nakładamy na talerze,. Doskonałe jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat